Fra Beiarn til Blakkådalen

Foto: Bergit Svenning

Rana Turistforening gjennomførte en tur fra Beiarn til Blakkådalen i slutten av august.

Det var en livlig gjeng som startet ut fredag formiddag fra Trollberget øverst i Beiardalen. Den første stoppen hadde vi ved Neverneshytta. Den eies av Statskog og står åpen for allmenningen. Turfølget fortsatte opp til 919 moh. Her åpnet det seg en ny verden med fantastisk utsikt til Bogvatnet, Østisen og Beiardalen. Ved Bogvatnet ble det overnatting i telt. Selv om vinden og regnet pisket i teltduken stod alle teltene like hele dagen etter, og alle bedyret at de hadde sovet godt.

På lørdag stakk sola frem og turen gikk videre langs Bogvatnet og ned mot Blakkådalen. Dette området er en perle i Rana og kanskje noe av den mest uberørte naturen vi har. På ruta ned til Blakkådalshytta hadde vi utsikt mot Østisen med Fingerbreen og Lappbreen som strekker seg ned mot dalen. Da vi kom til Blakkådalshytta var stemningen god, og stemninga nådde nye høyder da fellesmaten ble servert med tilhørende god drikke. Det er ikke mye som kan måle seg med et godt måltid når man har gått i to dager, fått på seg varme og tørre klær og i tillegg deler måltidet med gode turvenner.

Søndag gikk vi ned Blakkådalen med en avstikker til Skogsstua. Sola skinte og mens vi gikk fikk vi små historier fra tidligere tider fra kunnskapsrike turledere. Turen ble for meg perfekt, og jeg vil gjerne takke Cato og Terje som stilte opp som turledere.

// Bergit Svenning

Foto: Bergit Svenning
Foto: Bergit Svenning
Foto: Bergit Svenning
Foto: Bergit Svenning

Skrevet av Heidi Jacobsen 1. september 2017