Tur til Rago nasjonalpark

Polarsirkelen Turlag hadde tur til fantastiske Rago nasjonalpark 8. til 11. august.

Det var 8 forventningsfulle deltakere, 6 ivrige hunder og ikke mindre enn 3 turledere som stod klare i strålende sol ved veis ende i Lakshol i Sørfold kommune 8. august.

Vi fulgte merket sti mot Storskogvatnet. Stien gikk parallelt med Storskoelva frem til Nordskaret.

Vi peste oss oppover mens sola stekte i nakken. Det ble mange hyggelige pauser for å sikre at vi ikke ble overopphetet og dehydrert. Da vi hadde gått i 8 km kom vi til Storskogvatnet. Der slo vi leir ved vannet. Noen hadde tatt med seg fiskestang og prøvde lykken i det klare vannet mens andre nøyde seg med avslapping ved teltet.

Dagen etter var det like fint vær og kanskje enda varmere. Vi fortsatte østover i vilt og krevende terreng. Det var skrått, bratt og mange store kampesteiner som krevde litt klyving.

Da vi kom opp mot Sørengamma ble vi belønnet med fantastisk utsikt og en deilig lunsj. Vi gikk til vi kom til den sjarmerende Ragohytta før vi slo leir, 9 km.

Ragohytta er en liten hytte med to sengeplasser som eies av Statskog og står åpen for allmenheten. Nedenfor Ragohytta ligger et lite vann. Mange benyttet sjansen til et bad der i løpet av ettermiddagen for det var stadig like varmt.

Den tredje dagen gikk vi ned til Litleverivatnet, 13 km. Vi brukte god tid for det dukket stadig opp fristende multer som nærmest ropte på oss om å bli plukket. Været var fortsatt like fint, og vi slo leir ved enden av vatnet ved Litlverivassforsen. Kvelden ble avsluttet med felles middag og multer til dessert.

Vi våknet til regndråper på teltduken den siste morgenen. Etter en rask frokost var alle klare til en rolig tur ned. Det var glatt og krevende terreng så vi tok det med ro ned de 6 km til veien. Både deltakerne og turlederne uttrykte at de var fornøyde med turen. Vi håper at ikke dette blir den siste turen til Rago.

Skrevet av Heidi Jacobsen 29. august 2019