Posten på Andfjellet er nå kommet opp

Montering av posten på varden like ved masta.
Montering av posten på varden like ved masta. Foto: Stein Terje Krogli

Fredag 7. januar kom Ranatrasken-posten på Andfjellet på plass. Klipp én og to fikk montørene sikra seg. Hvem blir nummer tre på den nye posten? 

Å montere posten denne dagen ble en kald affære, med 25 blå og noe vind. Turen startet på en parkeringslomme ved E6, da parkeringsplassen vi hadde sikta oss inn på rett før ikke var brøytet. Vi tok oss over brua og et lite stykke opp anleggsveien i Sør-Randalen før vi knotet litt med å finne egnet punkt å krysse Randalselva. Herfra gikk ruta over Vakkermofjellet og rett i underkant av Nordaksla før vi gikk omtrent rett på Andfjellmasta.

Nedafor skoggrensen var det mye løssnø slik at vi måtte jobbe litt for å lage spor. Det var forholdsvis lite snø i høyden, og veldig vekslende skiføre med mye stein og gress som stakk opp. Men fint å se sola fra toppen etter å ha gått i skyggen hele dagen, og området var fullt av ferske dyrespor.

Vel oppe på toppen ble brødskiver fortært i hui og hast før vi festet skiltet så godt vi bare kunne, og satte nesa mot bilen igjen. Vi rakk akkurat å komme oss ned uten hjelp av hodelykt, med et fantastisk januarlys i horisonten på tur hjem.

Vafler og cola på Krokstrand fjellpark ble prikken over i-en denne kalde januarfredagen.

OBS! Nå er det kun skiltet på Inner-Bredek som ikke har kommet på plass enda.

Andfjellmasta er et kjent landemerke i området.
Andfjellmasta er et kjent landemerke i området. Foto: Stein Terje Krogli
Lyset i januar: En av fordelene med å komme seg på fjellet på denne tiden av året.
Lyset i januar: En av fordelene med å komme seg på fjellet på denne tiden av året. Foto: Stein Terje Krogli

Skrevet av Kristian Hovd 13. januar 2022