Helgetur til Krukki

Fellestur

Fra dato
16. april kl. 08:00
Til dato
18. april kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer for
Alle
Arrangør
Polarsirkelen Turlag
Turområde
Saltfjellet og Svartisen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Turen er dessverre avlyst grunnet restriksjoner i forhold til korona 

TURBESKRIVELSE

Fredag: Vi kjører til Sukkertoppen på Saltfjellet og parkerer bilene der. Derfra går vi innover Semskdalen. Vi passerer Østsiden av Kjempåtinden før vi begynner nedstigningen til Bjøllådalen og Krukki. Turen innover til Krukki er på ca. 22 km. Vi beregner å bruke ca. 7-8 timer. Da tar vi oss god tid og vi stopper for å spise 1-2 ganger i løpet av turen.

Lørdag: Skitur i nærområdet. Det blir litt væravhengig hvor vi drar på tur på lørdagen. Her kan deltakerne også komme med ønsker. Saltfjellstua? Stallogropa?

Søndag: På søndag skal vi gå tilbake til der vi parkerte på Sukkertoppen, men vi går en annen vei. Vi går sørover ned Bjøllådalen mot Søndre Kjerkstein. Videre østover Kvitsteindalen. Vi holder oss på nordsida av Bolna (som er et fjell på 1460 moh). Derfra går det slakt nedover mot Sukkertoppen. Denne turen er også på ca. 22 km og vi beregner også her 7-8 timer med 1-2 gode matpauser. Hvor lang tid vi bruker kommer også an på vær og føret. 

 

UTSTYR:

- Matpakke (innoverturen)

- Vindsekk

- Lakenpose + putetrekk

- Termos (med noe varmt å drikke i på fredag)

- Ryggsekk/pulk. (Velg det du er vant til når du er på tur)

- Gode og varme klær + ekstra skifte (Klær og votter må være vindtette)

- Spade

- Hodelykt

- Solbriller og alpinbriller 

 

MAT:

Frokost, lunsj, mellommåltid: ta med deg det du selv ønsker å spise til disse måltidene på turen samt den snacksen du ønsker.

Middag på fredag og lørdag: vi legger opp til fellesmiddager disse dagene der alle tar med seg litt hver. Vi kommer tilbake til menyen, samt hva som skal tas med av hver enkelt.

 

OPPMØTE/TRANSPORT

Oppmøte på Bimbo kl. 08.00 på fredag 16.03. Der blir vi enige om hvem som skal kjøre og fordeler oss i bilene. 

 

Dette er en krevende tur der deltakerne må være i god fysisk form. Du må også være vant til å ferdes på ski i fjellet. Turlederne kommer til å ta kontakt med deg etter at du har meldt deg på.

 

Dersom du synes dette høres ut som en fin og spennende tur, er det bare å melde seg på! Vi tar med 7 deltakere, og inkludert turlederne blir vi 10 stk på tur. Det er to hytter i Krukki som vi fordeler oss i.

Velkommen på tur med oss i Polarsirkelen turlag!

Hilsen turlederne Cato (9541857), Katrine (41529388) og Marit (90529217)

 

Helgetur til Krukki

Turen er dessverre avlyst grunnet restriksjoner i forhold til korona  TURBESKRIVELSE Fredag: Vi kjører til Sukkertoppen på Saltfjellet og parkerer bilene der. Derfra går vi innover Semskdalen. Vi passerer Østsiden ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Katrine Kristiansen
  • Marit Dåbakk
  • Cato Dåbakk