Langs Nordlandsruta fra Sulitjelma til Lønsdal

Fellestur

Fra dato
6. mars kl. 06:00
Til dato
8. mars kl. 20:30
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Arrangør
Polarsirkelen Turlag
Turområde
Sulitjelmafjellene (se kart)
Dette arrangementet er over!

MEDLEM AV DNT: Hvis det blir venteliste vil medlemmer av Turistforeninga bli prioritert.

OPPMØTE/TRANSPORT: Oppmøte senest kl. 06.00 på Rana togstasjon. Alle deltakerne kjøper togbilletter og bussbillett selv

Vi tar taxi fra Fagerli til Jakobsbakken

FYSISK FORM: Dette er en tur for spreke folk i alle aldre. Med andre ord så må du være i god form for å delta. Du må i tillegg være vant til å bære tung sekk.

Fredag Mo -Fauske- Sulitjelma- Balvatnet

Fredag 6 mars møtes vei på Mo togstasjon senest kl 06.00 og tar toget sammen til Fausk stasjon kl 08.23, der vi tar buss kl.09.45. fremme ved Fagerli kl. 10.40. her bestiller vi taxi for å bli kjørt inn til Jakobsbakken. Her går turen på ski mot Tjorvihytta og krysser der Balvatnet og Balvasshytta. Denne etappen er på ca 20,5 km i litt stigende tereng. Balvasshytta har 8 liggeplasser 

Lørdag Balvasshytta - Trygvebu. Ca 21 km

Turen går gjennom en Skaitidalen og forbi Argaladhytta  

Søndag går vi fra Trygvebu-Lønsdal stasjon Ca 26 km her går vi forbiGraddis Fjellstua og over  Viskis vatnan mot Lønsdal stasjon

KLÆR: Været i høyfjellet kan skifte svært raskt. Derfor må du ha med: Jakke og bukse (vind- og vanntett). Ullundertøy + ekstra skifte. Sokker/strømper med mye ull og god passform+ ekstra skifte. Mellomlag i ull/fleece/Primaloft. Lue i ull eller vindtett (2stk). Ullbuff (2 stk). Overtrekksvotter (vind- og vanntette) og innervotter i ull + ekstra skifte. 

UTSTYR: Det kan være tøffe forhold i fjellet vinterstid. Derfor trenger du fjellski med stålkanter og staver med stor trinse. Hvis du ikke er GOD til å smøre ski, så må du ha to sett med mohair halvfeller eller tilsvarende. Kart og kompass/GPS. En god ryggsekk. Vindsekk. Spade. Liggeunderlag. Førstehjelpsaker med gnagsårutstyr (tape på forhånd hvis du er usikker på om du kan få gnagsår. Her anbefaler vi Tensoplast 5 cm. Solbriller/alpinbriller. Solkrem med høy faktor. Toalettsaker. Hodelykt. Lakenpose (det er dyner og puter til alle sammen på hyttene). Pakk klær og utstyr i vanntette pakkeposer eller i søppelsekker/plastikkposer. 

MAT: Husk å spise en feit og karbohydratrik frokost på fredag (den skal du nyte godt av resten av dagen).  Alle MÅ ha varm drikke på termos i ryggsekken, annen drikke og mye mat de kan spise underveis. Pakk gjerne «lettspiste» godsaker lett tilgjengelig i lommene dine. Mat og drikke må du bære med selv.

NAVIGERING: Vi diskuterer rutevalg og navigering når vi ser forholdene i fjellet, og underveis på turen. Polarsirkelen turlag selger kartet Saltfjellet, Graddis og Sulitjelma i målestokk 1:50000. Alle bør kjøpe et slikt kart og forberede seg på ruta. De som ønsker å navigere med GPS tar også den med.

MOBILDEKNING: Vi skal bevege oss i et område der det er lite mobildekning. Som en sikkerhet har turlederne med nødpeilesender.

 

VIKTIG INFORMASJON: Turlederne kontakter de som er påmeldt før turen starter. Her ønsker vi å diskutere ansvarsforhold, fordeling av fellesutstyr, rutevalg og navigering, utstyr, og hva som får ei gruppa til å fungere godt på slike krevende turer. Hensikten er å legge til rette for at alle skal føle seg trygge og få en god turopplevelse

Forut for turen har turlederne gjennomført en risikoanalyse, og er ansvarlig for de valg som gjøres (rutevalg, valg av utstyr, hvem som får delta). Turlederne/Turistforeninga er ikke ansvarlig for uhell som kan skje underveis. Vi forutsetter derfor at hver enkelt turdeltaker har egen ansvarsforsikring. 

 

oppgjør for overnatting på hyttene gjøres av hver enkelt i etterkant av oppholdet til henholdsvis Sulitjelma turistforening og Bodø turistforening.

PÅMELDING: Hvis dette høres fristende ut er det bare å melde deg på. Vi tar med 8 glade turfolk, med turlederne blir vi totalt 11 stykker. Hvis noe er uklart eller du kjenner behov for mere informasjon, så ikke nøl med å ta kontakt. Velkommen på tur med oss i Polarsirkelen turlag, hilsen Stein Terje, Per og Ellny

Langs Nordlandsruta fra Sulitjelma til Lønsdal

MEDLEM AV DNT: Hvis det blir venteliste vil medlemmer av Turistforeninga bli prioritert. OPPMØTE/TRANSPORT: Oppmøte senest kl. 06.00 på Rana togstasjon. Alle deltakerne kjøper togbilletter og bussbillett selv Vi tar taxi fra Fagerli til Jakobsbakken FYSISK FORM: Dette er en ...

Kontaktinformasjon:

  • Ellny Frøysa
  • Tlf. 95152240

Turledere:

  • Ellny Frøysa
  • Per Holmestuen
  • Stein-Terje Krogli